Ezen a nyáron nem panaszkodhatunk arra, hogy ne lenne elég meleg. Nem egy kánikulai napot kell túlélnünk. Ilyenkor az egyik legjobban bevált fogás egy jó hideg gyömölcsleves. Arról, hogy a külföldi ismerősök a mi édes leveseinket hogy fogadják, ebben a bejegyzésben lehet olvasni.
Én így készítem a gyümölcslevest:
Hozzávalók:
1 kg vegyes idénygyümölcs (pl. alma, nektarin, őszibarack, meggy, cseresznye, áfonya, szeder)
1 citrom
4 ek. barnacukor
1 fahéjrúd
5-6 szem szegfűszeg
2 dl tejszín
Elkészítés:
A gyümölcsöket alaposan megmosom, falatnyi darabokra aprítom, ha szükséges. Külön csoportosítom a keményebb gyümölcsöket, és a puhábbakat, hiszen mindegyik más-más főzési időt igényel.
Egy lábasban felteszek vizet forrni, hozzáadom a cukrot és a fűszereket. Amint felforrt, beleteszem a keményebb gyümölcsöket, például az almát, vagy ha a nektarinunk még éretlen, azt is. Amikor a gyümölcsök majdnem megpuhultak, akkor jöhetnek hozzá a puhább gyömölcsök és ezekketl éppen hogy csak pár pillanatig főzöm még a levest alacsonyabb lángon. Eközben elkészítem a habarást. A tejszínbe teszek a forró levesből, elkeverem, majd az egészet visszaöntöm a lábasba, elzárom alatta a gázt, és jégfürdőben gyorsan lehűtöm, majd legalább 2 órára hűtőbe teszem tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése