2016. január 8., péntek

Csirkés-kelbimbós gnocchi

A múlt hétvégén a fiúkat faggattam, mit ennének szívesen ebédre. Az egyik gnocchira készítette a hasát, a másik meg valami csirkés ételt szeretett volna enni. Mivel mindegyiküknek a kedvében akartam járni, ezért csirkés gnocchit kaptak salátával.
Hozzávalók (4 személyre):
500 g friss gnocchi
500 g csirkemell
400 g kelbimbó
3 gerezd fokhagyma préselve
1 evőkanál olívaolaj
2 dl tejszín
1 ág friss kakukkfű
1 kávéskanál szárított bazsalikom
reszelt parmezán sajt ízlés szerint
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
Egy nagy lábasban vizet teszek fel forrni egy csipet sóval. Amikor felforrt, beleteszem a gnocchit és kb. 2 perc alatt készre főzöm. Leszűröm, félreteszem.

A csirkemellet megmosom, kockákra vágom. A kelbimbót is megmosom, a külső leveleit leszedem és félbevágom. Egy mély serpenyőben az olajon megsütöm a csirkemellet, amikor félig kész, hozzáadom a kelbimbót, a préselt fokhagymát, megsózom és addig sütöm tovább, amíg a kelbimbó roppanós, de már ehető állagú. Ekkor hozzáadom a tejszínt és a fűszereket, picit összerottyantom őket.

A sütőt 200 fokra hevítem. Egy mély tálba öntöm a gnocchit, elkeverem a csirkés raguval, megszórom a reszelt parmezánnal és 10-15 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha picit megpirult a sajt a tetején.

2 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki, ma vacsorára ezt fogom elkészíteni páromnak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett. Remélem, a párodnak és neked is ízlett.

      Törlés