2013. december 3., kedd

Könnyű olaszos ebéd (2. rész)

Helyhiány miatt itt folytatom a hétvégi ebédünk ismeretetését. Jelszó: ennék valami finomat, de gyorsan! Mivel halféle mindig van itthon a fagyasztóban, zöldséget meg bármikor beszerzek a sarki zöldségesnél, végül egy tésztaétel született e ketttő kombinációjából. Most egy olyan zöldséget használatam hozzá, amit otthon mi legtöbbször kidobunk, pedig nagyon ízletes. Ez pedig a zsenge zöldborsó, amiben még olyan kicsik a borsók, hogy megpucolni nem érdemes, de ha már leszedtük, miért ne lehetne elkészíteni egészben. Angliában ettem először köretként, és nekem nagyon bejött az íze. Viszont bajban vagyok, hogy vajon mi is lehet ennek a magyar fordítása, mert ha a google translator által kidobott "hóborsó" elnevezést használom, a kutya sem fogja tudni, miről beszélek. A cukorborsó sem teljesen erre használatos.  Ha valakinek van erre egy jó magyar szava, várom a javaslatokat. Egyelőre borsóhéjként utalok rá.




Íme a recept:

Háromszínű göndörtészta (fusilli tricolore) zöldségekkel és fehér tengeri hallal 

Hozzávalók (2 személyre)

250 g fusilli tészta
1 ek olivaolaj
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg borsóhéj
2 szelet fehér tengeri hal (lehet fagyasztott is)
1 dl tejszín

bors

Elkészítés
Sós vizet teszünk fel főni, ha forr, beletesszük a tésztát, amit 11 percig főzünk. Eközben az olivaolajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, beletesszük az áttört fokhagymát, a karikára vágott póréhagymát, az átlósan 2-felé vágott borsóhéjat. Sózzuk, borsozzuk. Éppenhogy csak pár percig puhítjuk, fontos, hogy roppanós maradjon a zöldség, ne legyen agyonfőzve. Hozzáadjuk a tejszínt, a csíkokra vágott haldarabkákat, a tészta főzővizéből egy merőkanállal. Amint a hal átfőtt, már kész is. Összekeverjük a tésztával és már tálalható is. Mivel halas a tészta, sajtot nem javaslok hozzá.

3 megjegyzés: