A likőrt magát én még nem készítettem itthon, de tervbe van véve. Készítettem azonban már belőle desszertet, és ezt akár karácsonyra, akár más ünnepi alkalomra is ajánlom bárkinek.
Hozzávalók (4 személyre)
1 üveg meggybefőtt (kb. 370 g)
5 ek. cukor
1-2 evőkanál étkezési keményítő/kukoricaliszt
2 dl habtejszín
35 dkg túrókrém (vagy Quark)
1 narancs kifacsart leve és reszelt héja
5 cl tojáslikőr
2 vaniliáscukor
1 cs. habfixáló
Elkészítés:
A meggyet a levével együtt 3 kanál cukorral feltesszük főni. 2 evőkanál meggylevet kimerünk belőle, és egy kis tálban csomómentesre keverjük az étkezési keményítővel, majd az egészet visszaöntjük a melegedő meggyhez, felfőzzük, levesszük a tűzről, és egy órán keresztül hűlni hagyjuk. A túrókrémbe belefacsarjuk a narancs levét, belereszeljük a héját, hozzátesszük a cukrot, vaniliáscukrot és a tojáslikőrt. A tejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd óvatosan a túrós masszába keverjük. Ha kihűlt a meggyünk, akkor a túróval rétegezve pohárakba tesszük. Alulra a túrós massza, rá a meggy. Meggyszemmel vagy csokoládéval díszítjük.
Ezt kipróbálom, úgysem volt még meg az ötlet, hogy mi legyen a karácsonyi desszert. (igaz, a tojáslikőrt még be kell szerezni :-D)
VálaszTörlésRemélem, ízlik majd.
Törlés