A rakottkrumpli egyben az az étel, ami nagyon házias, túl mindennapi, emiatt aztán sosem fotózzuk. Ezt a mulasztásomat most pótolom.
Hozzávalók (4 személyre)
1 kg közepes nagyságú krumpli
4 tojás
25 dkg paprikás kolbász (esetleg chorizo)
2 dl tejföl (créme fraiche, sour cream)
só
Elkészítés:
A krumplikat megmossuk, héjában megfőzzük. Hámozzuk, karikára vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, hámozzuk, karikára vágjuk. A kolbászt 1/2 cm-es karikákra vágjuk, zsiradék nélkül felmelegítjük addig, amíg zsírt ereszt. Az így kinyert zsiradékot később az étel ízesítésére, díszítésére használhatjuk.
Összeállítás:
A három hozzávalót egy tűzálló edényben egymásra rétegezzük. Legalulra a karikára vágott krumplit tesszük, kicsit megsózzuk, majd egy vékony réteg tejfölt kenünk rá. Erre jön a megsült kolbászkarikák fele, a tojások fele szintén karikára vágva. Újra krumplis réteg, rá a tejföl, kolbászkarikák, tojás, és így tovább. A legfelső réteg krumpli lesz, amit a maradék tejföllel bekenünk. A kolbászzsírt vékonyan szép alakzatban rácsorgatjuk. Az egészet 200 ºC-os sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük.
Yeahhh Thank you very much, it's exactly this receipt I was looking for :)
VálaszTörlésI am happy that we could sort this out. :-)
Törlés