Időnként van úgy, hogy nehéz kitalálni, mi is legyen vacsorára. Közeleg az evés ideje, de ötlet az még mindig nincs. Ekkor viszont nagyon gyorsan kell valamit összedobni. Legutóbb ilyen helyzetben töltött tojást készítettem, majonéz helyett natúr joghurtot használva a töltelékhez, hogy picit kevesebb kalóriát juttassunk a szervezetünkbe.
4 keményre főtt tojás
1 dl natúr joghurt
1 ek mustár
egy kis csokor friss petrezselyemzöld
15 dkg szalámi apró kockákra vágva
bors
A tálaláshoz:
salátalevél
krémes balzsamecet
jó minőségű extra szűz olivaolaj
Elkészítés:
A megfőzött tojásokat félbevágjuk, a sárgáját egy tálra kikaparjuk. Alaposan kikeverjük a mustárral, joghurttal, pertezselyemzölddel. Végül hozzáadjuk a kockára vágott szalámit, megborsozzuk. Mivel a mustár elég sós szokott lenni, külön sót nem adok a krémhez. Visszatöltjük a fehérjeburokba. Salátaágyra ültetjük, kevés balzsamecettel, olivaolajjal megöntözzük. Pirítóssal vagy magában fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése