2016. március 4., péntek

Szalonnás-mángoldos gnocchi

Ezt az ételt még a böjti időszak kezdete előtt készítettem, mert elkezdtem kiüríteni a hűtőből a hamarosan tiltottá váló élelmiszereket. Az otthonról kapott szalonna pedig csak illatozott benne, és ha tovább tárolnánk úgy, hogy enni nem is tudnánk belőle, óriási lenne a kísértés. Ezt pedig jobb megelőzni. Gyorsan főztem is egy szalonnás-mángoldos gnocchit belőle.
Hozzávalók (2 személyre):
1 mángold
15 dkg húsos szalonna
500 g kész gnocchi
6  koktélparadicsom
reszelt parmezán ízlés szerint
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
egy kis csokor petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés:
Egy nagy lábasban felteszek vizet forrni, amint elforrt, beledobom a gnocchit és 2 perc alatt készre főzöm, majd lecsepegtetem.

Ezalatt egy serpenyőben az apró kockákra vágott szalonnát megpirítom, hozzáadom a csíkokra vágott mángoldot, sózom, borsozom. Amint a mángold spenótszerűen összeesett, hozzádobom a félbevágott koktélparadicsomokat és a főtt gnocchit, amit magas lángon pár perc alatt lepirítok. Mély tányérokra rendezem, reszelek rá parmezánt és megszórom aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése