Az október nálunk elég hideg napokkal indított, a fűtést is be kellett kapcsolnunk. Ha pedig itt az ősz, akkor ideje volt feltöltenem a teakészletemet is. A teázás pedig úgy az igazi, ha van mellé valami finom sütemény, például egy igazi klasszikus, egy szelet kuglóf. Most egy alapreceptet írok le, amit ízlés szerint fel lehet dobni mindenfélével: mazsolával, csokidarabokkal, aszalt gyömölcsökkel, márványosan kakaóval, citromhéjjal, kandírozott narancshéjjal.
Hozzávalók (1,5-2 literes formához)
350 g cukor
100 ml tej
6 tojás
170g vaj
400 g liszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál vaníliáscukor
Elkészítés:
A cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával, a felolvasztott vajjal és a tejjel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tojások felvert habját és óvatosan a mazsolát, aszalt gyümölcsöt, amit éppen otthon találunk.
Egy hideg vízzel kiöblített szilikonos sütőformába töltjük és 160 fokra előmelegített sütőben kürülbelül 1 óráig sütjük. Egy rövid ideig pihentetjük a formában, majd egy könnyű mozdulattal tálcára borítjuk. Esetleg porcukorral is megszórhatjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése