Az egyik barátnőm barátnője rukkolát ültetett a kiskertéjbe. A klíma annyira ideális volt a rukkolának, hogy megállíthatatlanul terjeszkedett. A baráti kör minden tagja egy újabb doboz rukkolával gazdagott, akárhányszor találkoztak az újdonsült rukkola-kertésszel. A felhasználási módokból viszont kezdtek kifogyni, mert a salátától kezdve a tésztáig, pizza feltétig már mindent kimerítettek. Ekkor jutott eszükbe a nagyszerű ötlet: legyen belőle pesto. Bazsalikom helyett rukkola, fenyőmag helyett dió, parmezán helyett...nos ez maradt, és a jó minőségű olivaolaj is.
Kitűnő szendvicskrém kerekedett ebből az összeállításból. Ravioli tölteléknek is kiváló. Gluténérzékenyek mártogatósként is használhatják.
Hozzávalók:
1 doboz rukkola (kb. 20 dkg)
5 dkg dió
5 dkg reszelt parmezán
1 dl olivaolaj
só
bors
Elkészítés:
A rukkolát megmossuk, lecsepegetjük, és a hosszú szárait letörjük. Az összes alapanyagot aprítógépbe tesszük, és krémesre aprítjuk. Ha kell, finomítjuk az ízeket. Ha nehezen darálódik meg, tehetünk hozzá még olajat, vagy ha túl krémes, még diót. Pirítóssal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése