2014. október 6., hétfő

Gorgonzolás sült körte póréhagymával

Amikor a francia barátaink meghívnak bennünket vacsorára, a menüsor náluk sosem levessel kezdődik, hanem először is az aperitifhez valamilyen falatkákat, vagy mártogatós krémet kínálnak, majd a menü első igazi tételeként jön az előétellel. Már mi is idomultunk annyit a külföldi élethez, hogy ha vendéget várunk, akkor mi is készítünk időnként előételt is. Sokszor viszont egy-egy előételnek szánt receptet magában, egyszerű vacsoraként fogyasztjuk el. Így járt a következő étel is, a gorgonzolás sült körte.



 Hozzávalók (2 személyre):
1 póréhagyma
1 körte
1 dió meghámozva
1 diónyi vaj
10 dkg gorgonzola sajt
1/2 csilipaprika
1/2 lime leve

Elkészítés:
A körtét felvágjuk, kivájjuk a közepét. Vajon megsütjük mindkét oldalát, majd tűzálló tepsibe helyezzük, rá 1-1 szelet gorgonzola sajt, és egy fél dió. Meggrillezzük.

A póréhagymát 10 cm-es darabokra vágjuk, majd hosszában negyedeljük. A maradék vajon elkedjük sütni, hozzáöntjük a lime levét és egy csilipaprikát karikára vágva. Amint megpuhult, 2 tányérra elosztjuk, a tetejére helyezzük a már megsült gorgonzolás körtét. Egy kevés krémes balzsamecettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése