Hozzávalók (2 személyre)
40 dkg kelbimbó
15 dkg húsos szalonna kockára vágva
1 kk szárított rozmaring (vagy egy 1 friss)
1/2 citrom reszelt héja és leve
4 gerezd fokhagyma
2 ek olivaolaj
2 ek reszelt parmezán
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 220 ºC-ra. Amíg melegszik, megmosom a kelbimbókat, a külső leveleit lekapom, és félbevágom őket. A szalonnát kockára vágom. Egy lapos tepsit kikenek olivaolajjal, kicsit átforgatom benne a kelbimbókat, hogy mindenhova kerüljön zsiradék. Megszórom rozmaringgal, sóval, borssal, a zúzott fokhagymát, citromhéjat is hozzáadom, jól elkeverem. Végül a kockára vágott szalonnát szépen elrendezgetem a kelbimbók között, és 20 perc alatt készre sütöm. Ha szükséges, időnként megkavarom.
Amint elkészült, ráfacsarom a citrom levét, és tálalás után reszelt parmezánnal megszórom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése