2014. október 13., hétfő

Rozmaringos-szalonnás kelbimbó parmezánnal

A környékünkön az igazi piac hiányáról már korábban többször írtam. Ennek egyik negatív hozadéka, hogy néha kénytelen vagyok sima élelmiszeráruházban beszerezni a zöldségeket, gyümölcsöket. Itt viszont sokszor nem válaszhatom ki magam a kívánt mennyiséget, és meg kell vennem mondjuk egy kilós kiszerelésű kelbimbót, hiába nincs szükségem ilyen nagy mennyiségre egyszerre. Mivel azért kidobni mégsem akarom, de nem akarom ugyanazt az ételt napokig sem enni, mindig kitalálok valamit, a feléből mit készítsek. Most sübőben sütöttem egy rozmaringos, szalonnás kelbimbót. Hozzá egy kevés fokhagymát és citromhéjat reszeltem, hogy különlegesebb ízhatást érjek el.


Hozzávalók (2 személyre)
40 dkg kelbimbó
15 dkg húsos szalonna kockára vágva
1 kk szárított rozmaring (vagy egy 1 friss)
1/2 citrom reszelt héja és leve
4 gerezd fokhagyma
2 ek olivaolaj
2 ek reszelt parmezán
frissen őrölt bors

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 220 ºC-ra. Amíg melegszik, megmosom a kelbimbókat, a külső leveleit lekapom, és félbevágom őket. A szalonnát kockára vágom. Egy lapos tepsit kikenek olivaolajjal, kicsit átforgatom benne a kelbimbókat, hogy mindenhova kerüljön zsiradék. Megszórom rozmaringgal, sóval, borssal, a zúzott fokhagymát, citromhéjat is hozzáadom, jól elkeverem. Végül a kockára vágott szalonnát szépen elrendezgetem a kelbimbók között, és 20 perc alatt készre sütöm. Ha szükséges, időnként megkavarom.

Amint elkészült, ráfacsarom a citrom levét, és tálalás után reszelt parmezánnal megszórom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése