Ma egy őszi levest főztem sütőtökből. A megszokott krémlevesalapot különleges fűszerekkel és Brie sajttal dobtam fel.
Hozzávalók (4 személyre):
1 kisebb Hokkaido tök
1 l zöldséges- (vagy húsleves) alaplé
2 dl tejszín
2 tk őrölt gyömbér
1 tk római kömény (mozsárban megőrölve)
1 kk kakukkfű
só
bors ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőtököt megmosom, meghámozom, a magját kiveszem, és egy nagy lábasban az alaplével elkezdem főzni. Amint megpuhult, leveszem a tűzről és hagyom kicsit hűlni. Botmixerrel pépesítem, hozzáadom a fűszereket, majd felöntöm a tejszínnel. Visszarakom a tűzre, és egyet rottyantot rajta. Ha szükséges, még igazítok a fűszerezésen. Szeletelt Brie sajttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése