2014. október 10., péntek

Sütőtökkrémleves Brie sajttal

Ma egy őszi levest főztem sütőtökből. A megszokott krémlevesalapot különleges fűszerekkel és Brie sajttal dobtam fel.



Hozzávalók (4 személyre):
1 kisebb Hokkaido tök
1 l zöldséges- (vagy húsleves) alaplé
2 dl tejszín
2 tk őrölt gyömbér
1 tk római kömény (mozsárban megőrölve)
1 kk kakukkfű

bors ízlés szerint

Elkészítés:
A sütőtököt megmosom, meghámozom, a magját kiveszem, és egy nagy lábasban az alaplével elkezdem főzni. Amint megpuhult, leveszem a tűzről és hagyom kicsit hűlni. Botmixerrel pépesítem, hozzáadom a fűszereket, majd felöntöm a tejszínnel. Visszarakom a tűzre, és egyet rottyantot rajta. Ha szükséges, még igazítok a fűszerezésen. Szeletelt Brie sajttal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése