2017. május 19., péntek

Brokkoli burger krémes puliszkával

A mai bejegyzés akár a még nem létező ebédek a dobozból sorozatom első része is lehetne. A munkahelyemen ugyanis nincs menza, csak egy büfé, ahol a maguk módján igyekeznek az épületben megfordulókat változatosan ellátni, de helyhiány miatt a csütörtöki levesnapon kívül meleg étel nincs. A félórás ebédszünet pedig nem elég arra, hogy a környéken bevásároljak és még kényelmesen meg is tudjam enni. A hét első felében még a hétvégi maradékokkal kihúzom valahogy, de a hét közepétől már fő a fejem, hogy mégis mit vigyek magammal ebédre, ha egy szendvicsnél többet szeretnék enni estig. Holnapra brokkoli burgert készítettem parmezános-snidlinges puliszkával és már előre várom az ebédidőt.
Hozzávalók (2 személyre)
1 kisebb fej brokkoli
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál lenmag
2 evőkanál olaj a sütéshez
só, őrölt szerecsendió ízlés szerint

1 bögre kukoricadara
2 bögre víz
2 evőkanál parmezán sajt
1 kis csokor snidling
20 g vaj
só, a díszítéshez pirospaprika karikára vágva

Elkészítés:
A brokkoli szárát felszeletelem, forrásban lévő vízbe dobom. Amikor már majdnem puha, hozzáadom a brokkoli rózsáira szedett "virágait" is. Amikor minden puha lett, de nem szétfőtt, akkor lecsöpögtetem, durván kockákra vágom őket. A liszttel, tojással, fokhagymával, lenmaggal, sóval és  a szerecsendióval elkeverem és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.

A krémes puliszkához a kukoricalisztet kétszer annyi sós vízben felteszem főni. Folyamatosan kavargatva besűrítem, ha nagyon sűrű lenne, még öntök hozzá vizet. Amikor elkészült, hozzákeverem a vajat, a parmezánt és a snidlinget. Pár szelet pirospaprikával díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése