2015. március 9., hétfő

Kecskesajtos tésztasaláta

Most éppen böjtölünk, és emiatt kicsit át kellett alakítanunk a szokásainkat. Máskor, amikor azon gondolkozom, mit főzzek, szóbajöhet bármi, szabadon szárnyalhat a fantáziám. Most viszont a húsmentes időszak miatt át kell állítani valamit a fejemben, hogy másképp kell főznöm. Mindig észben kell tartanom, nehogy legyen húsféle is az eltervezett ételben, de azért változatos is legyen az étkezésünk. Mivel nem először csinálom, tudom, hogy ez megoldható, és a 4-5. hét végére, amikor már mindjárt vége, egészen bele is rázódok. Azért annyira nem, hogy végérvényesen áttérjek a vegetáriánus életmódra, úgyhogy senkinek sem kell attól félni, hogy ezentúl csak ilyen receptekkel találkozhat a blogon. Egyet azért most megosztok, amit ma készítettem el gyors ebédnek.
Hozzávalók (2 személyre):
20 dkg fusilli tricolore tészta
10 dkg kecskesajt
1 maréknyi olivabogyó
1/2 kígyóuborka
4-5 koktélparadicsom
1/2 maréknyi hántolt tökmag
1 ek olivaolaj

Elkészítés:
A tésztát 10 perc alatt kifőzöm, lecsöpögtetem. A kecskesajtot, uborkát, paradicsomot, olivabogyót kockára vágom, hozzákeverem a kihűlt tésztához. Meglocsolom olivaolajjal, átforgatom, megszórom a tökmaggal, és már tálalhatom is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése