Nassolni mindenki szeret, de nem mindegy, hogy mit. Időnként szoktam egy sima lábasban kukoricát pattogtatni, az előregyártott, mikrósnál sokkal jobb. Vagy az új kedvencünk: a csicseriborsó, ami egyre több receptben tűnik fel itt a blogon is. Készült már belőle kétféle humusz, saláta, a lisztjéből töltelék. Nemrég felfedeztem egy belőle készült egyszerű és egészséges nassolnivalót is. Nagyon hamar elkészül, és a fűszerezése miatt ennél több nem is kell 2-3 embernek egy filmhez.
Hozzávalók:
1 doboz (kb. 400 g) konzerv csicseriborsó
1/2 kk római kömény
1/2 kk chili pehely
1 csipet só
1 ek olivaolaj
Elkészítés:
A sütőt 200 ºC-ra előmelegítem. A csicseriborsót vízben megmosom, jól lecsöpögtetem. Egy mozsárban megőrlöm a fűszereket. Egy tepsibe szórom a csicseriborsót, átforgatom egy evőkanál olivaolajban, és kb. 40 perc alatt ropogósra sütöm. Amint kész, kis tálba teszem, meghempergetem a fűszerekben és már tálalhatom is.
1 doboz (kb. 400 g) konzerv csicseriborsó
1/2 kk római kömény
1/2 kk chili pehely
1 csipet só
1 ek olivaolaj
Elkészítés:
A sütőt 200 ºC-ra előmelegítem. A csicseriborsót vízben megmosom, jól lecsöpögtetem. Egy mozsárban megőrlöm a fűszereket. Egy tepsibe szórom a csicseriborsót, átforgatom egy evőkanál olivaolajban, és kb. 40 perc alatt ropogósra sütöm. Amint kész, kis tálba teszem, meghempergetem a fűszerekben és már tálalhatom is.
Nagyon finom es különleges rágcsálnivaló! Köszönjük a húsvéti kóstolót.
VálaszTörlésSzívesen, máskor is.
Törlés