2015. április 6., hétfő

Sonkás sajtos vendégváró táska

A húsvét elmúltával sokaknál megmarad egy csomó étel, köztük egy halom főtt vagy füstölt sonka. Önmagában fogyasztva kicsit unalmas lehet már, de kicsit átalakítva, új formát kapva rá sem ismerünk, és mindjárt szívesebben megesszük. Egyszer mi is egy jó nagy adag főtt sonkát kaptunk ajándékba, amit tartogatni nagyon nem lehetett, de már kezdtük unni szendvicsfeltétként vagy ham and eggs-ként fogyasztani. Ekkor bukkantam rá erre az egyszerű receptre, amivel kiváló vendégváró falatkákat tudunk az asztalra varázsolni, nem csak húsvétkor.
Hozzávalók:
1 csomag vajas-leveles tészta
40 dkg főtt sonka
1 csokor snidling (vagy újhagymaszár)
10 dkg natúr krémsajt
1 tojássárga a kenéshez
1 ek szezámmag a tetejére
1 csipet só

Elkészítés:
A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, félretesszük. A sonkát nagyon apró kockákra vágjuk vagy ledaráljuk. Belekeverjük az apróra vágott snidlinget és a krémsajtot, picit megsózzuk.

A leveles tésztát kihengergetjük, pogácsaszaggatóval nagy korongokat vágunk belőle, a felére rárakjuk a tölteléket, a másik felét ráhajtuk, és villával lenyomjuk. Tojássárgával megkenjük és megszórjuk szezámmaggal.  200 ºC-os sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése