2 nagy répa
1 petrezselyemgyökér
30 dkg kelbimbó
1/2 hagyma
1/2 bögre hosszúszemű rizs
2 gerezd fokhagyma
1-2 kanál friss tárkony egészben
1/2 citrom leve
1 dl tejszín
1 ek olivaolaj
só ízlés szerint
Elkészítés:
A répát megmosom, megpucolom, negyedelem és vékony szeletekre vágom. A kelbimbó külső leveleit leveszem, a végét levágom, megmosom, és a nagyobb darabokat félbevágom, vagy negyedelem. A rizst folyóvízben megmosom. A hagymát apró kockákra vágom és az olivaolajon megdinsztelem. Amikor kész, hozzáteszem a rizst, kicsit megpirítom, majd jöhetnek a zöldségek, amiket átforgatok a hagymás olajaban, és pár percig víz nélkül főzöm őket. A lábast felöntöm vízzel, hozzáadom a tárkonyt, a sót. Miután felforrt, lejjebb állítom a hőmérsékletet. Megkóstolom, és ha kell, még utánfűszerezem.
Amikor a zöldségek megpuhultak, kiveszek egy kanállal a főzőléből, elkeverem a tejszínnel, hogy az nehogy kicsapódjon. A tejszínes levet visszaöntöm a levesbe, pár percig főzöm még, és lezárom alatta a gázt. Tálalás előtt még egy fél citrom levét belefacsarom, a nagyobb tárkonyleveleket eltávolítom belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése