Hozzávalók:
1 kg marhalábszár kockára vágva
5-6 db salotta hagyma
1 répa
25-30 dkg baconszalonna kockára vágva
20 dkg gomba
4 gerezd fokhagyma
1 ek paradicsompüré
3 dl húsleves alaplé
5 dl száraz vörösbor (eredetileg egy egész üveg kéne bele, ezt csökkentettem)
1 ág kakukkfű
2 babérlevél
3 ek olaj a sütéshez
só
frissen őrölt bors
aprított petrezselyemzöld (a díszítéshez) elmaradhat
Elkészítés:
A lábasban felforrósítjuk az olajat, majd rádobjuk a húst, a bacont és zsírjára sütjük. A fokhagymát apróra vágjuk, a salottát megpucoljuk, félbevágjuk, a húsra dobjuk. A répát, gombát tisztítjuk, felkockázzuk, a lábasba tesszük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és pár percig átpirítjuk. Végül felöntjük a húslevessel és a borral, hozzáadjuk a fűszereket. Ha felforrt, a legalacsonyabb fokozatra állítjuk a gázt, és akár el is mehetünk otthonról, mert pár óra kell, hogy kész legyen. Ha nincs jó vaslábasunk, akkor talán még jobb, ha sütőben, 150 fokon készítjük el. Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Köretnek burgonyakrokettet ajánlok hozzá, de hercegnő burgonyával is nagyon finom.
1 kg marhalábszár kockára vágva
5-6 db salotta hagyma
1 répa
25-30 dkg baconszalonna kockára vágva
20 dkg gomba
4 gerezd fokhagyma
1 ek paradicsompüré
3 dl húsleves alaplé
5 dl száraz vörösbor (eredetileg egy egész üveg kéne bele, ezt csökkentettem)
1 ág kakukkfű
2 babérlevél
3 ek olaj a sütéshez
só
frissen őrölt bors
aprított petrezselyemzöld (a díszítéshez) elmaradhat
Elkészítés:
A lábasban felforrósítjuk az olajat, majd rádobjuk a húst, a bacont és zsírjára sütjük. A fokhagymát apróra vágjuk, a salottát megpucoljuk, félbevágjuk, a húsra dobjuk. A répát, gombát tisztítjuk, felkockázzuk, a lábasba tesszük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és pár percig átpirítjuk. Végül felöntjük a húslevessel és a borral, hozzáadjuk a fűszereket. Ha felforrt, a legalacsonyabb fokozatra állítjuk a gázt, és akár el is mehetünk otthonról, mert pár óra kell, hogy kész legyen. Ha nincs jó vaslábasunk, akkor talán még jobb, ha sütőben, 150 fokon készítjük el. Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Köretnek burgonyakrokettet ajánlok hozzá, de hercegnő burgonyával is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése