2014. február 12., szerda

Grízes tészta

Azt hiszem, hogy a világ legtöbb országában szörnyülködve néznek ránk, amikor megtudják, hogy magyar konyhában teljesen természetesek az édes tészták, amiket második fogásként fogyasztunk. Lehet, hogy elsőre furcsa egy külföldinek, de egy forró leves után egy mákos tészta, vagy grízes tészta nagyon is jól tud esni. Ilyenkor pedig már külön desszertre sincs szükség.

Hozzávalók (2 személyre)

250 g szélesmetélt
10 dkg búzadara
egy csipet só
1 ek olaj
sárgabaracklekvár (ízlés szerint)

Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beleöntjük a búzadarát, és addig pirítjuk, amíg középbarna színe nem lesz. Ekkor ráöntünk egy bögre vizet, és ha ezt felszívta, még egyszer ennyit. Addig öntünk még vizet hozzá, amíg egy viszonylag híg masszát kapunk. Megsózzuk.

A tésztát logobó vízben az insturkcóknak megfelelő ideig (kb. 7-10 perc) kifőzzük, leszűrjük. Beleöntjük a grízes masszába, jól elkeverjük és tálaljuk. A tetejére ízlés szerint házi baracklekvárt kanalazunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése