Azt hiszem, egy borfesztiválon találkoztam először az elzászi eredetű flammkuchennel, ami kiváló borkorcsolya. Picit a pizzára hasonlít jellegében, de nem kell hozzá élesztő, ezért villámgyorsan elkészül. Jó ötlet például váratlan vendégeknek kínálni, hiszen minden hozzá szükséges alapanyag olyan, ami általában mindig van otthon.
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
2 ek olaj
125 ml víz
1 csipet só
A feltéthez:
2 dl tejföl
2-3 nagyobb lilahagyma
10 dkg bacon
köménymag
só
bors
Elkészítés:
A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre kapcsolom. A tészta alapanyagait összegyúrom, majd nagyon vékonyra kinyújtom és a kiolajozott nagy sütőtepsire helyezem. Egyenletesen elkenem rajta a tejfölt, egyenletesen elosztom rajta a hajszálvékony karikára vágott hagymákat, a kockára vágott bacont, megszórom köménymaggal és betolom a sütő legfelső fokára. 10-15 perc alatt ropogósra sütöm. A sütőből kivéve háromszögekre vágva tálalom. Önmagában vagy egy friss salátával is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése