Mindig is szerettem kísérletezgetni az üzletben talált új alapanyagokkal. Ahogy az már feltűnhetett, azért nem a molekuláris gasztronómia irányába indultam el, hanem egyszerűen csak nyitott vagyok, minden újdonságot szívesen kipróbálok, de azért a nagyon extrém ételek elkészítését meghagyom másoknak.
Még Budapesten egy zöldségesnél találkoztam először az avokádóval, és először fogalmam sem volt, hogy mit kezdjek vele. Az avokádókrém elkészítésével kezdtem, majd jöhettek a saláták. Tulajdonképpen eddig ezen a kétfajta módon készítettem el, viszont hallottam már belőle készült levesről, és épp a napokban olvastam egy avokádós-csokis édességről is.
Az avokádókrém nagyon egyszerű étel, de mire megtaláltam az igazit, beletelt egy kis időbe. Azóta nagyon sűrűn készítem.
Hozzávalók:
1 érett avokádó
1 tojás
2-3 gerezd fokhagyma
pár csepp citromlé
só
bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tojást 10 perc alatt keményre főzöm. Közben az avokádót kettévágom, eltávolítom a magját, és egy kanállal kikanalazom, egy mély tálba teszem, villával összetöröm. Pár csepp citromot csepegtetek rá, hogy ne barnuljon meg. A fokhagymát megpucolom, fokhagymanyomóval belenyomom az avokádós krémbe. Amint a tojás megfőtt, megpucolom, beleteszem a krémbe, és villával összenyomom. Sózom, borsozom. Pirítóssal és nyers miniparadicsomokkal fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése