Hozzávalók (6 db 175 ml-es pohárhoz)
2 tojásfehérje
300 ml tejszín
100 g cukor
1 vaníliáscukor
400 g vegyes erdei gyümölcs (lehet fagyasztott is) - gyümölcstől függően egészben, vagy ha szükséges, felaprítva
2 ek aprított pisztácia
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verem. A tejszínt egy másik nagy edényben a cukorral és a vaníliáscukorral szintén kemény habbá verem, majd ebbe óvatosan belekeverem a felert tojásfehérjét.
A megmosott, felaprított gyümölcsöket egyenletesen elosztom a 6 pohár között. Erre rákanalazom a kész habot. 15-30 percre hűtőbe teszem. Ha ennél hosszabb idő múlva fogyasztom csak (4 órán belül), akkor a gyümölcsöt és a habot külön hűtöm, és csak tálalás előtt állítom össze a desszertet, aminek ekkor a tetejére szórom a finomra aprított pisztáciát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése