2014. február 21., péntek

Vaníliahab erdei gyümölcsökkel és pisztáciával

Az alábbi desszert Nigella egyik könyvéből, a Nigellissimából származik, picit átalakítva. Nagyon könnyű elkészíteni, és látványos. Az elkészült mű pedig ismét egy olyan olaszos étel, amiben az olasz zászló színei köszönnek vissza.


Hozzávalók  (6 db 175 ml-es pohárhoz)
2 tojásfehérje
300 ml tejszín
100 g cukor
1 vaníliáscukor
400 g vegyes erdei gyümölcs (lehet fagyasztott is) - gyümölcstől függően egészben, vagy ha szükséges, felaprítva
2 ek aprított pisztácia

Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verem. A tejszínt egy másik nagy edényben a cukorral és a vaníliáscukorral szintén kemény habbá verem, majd ebbe óvatosan belekeverem a felert tojásfehérjét.

A megmosott, felaprított gyümölcsöket egyenletesen elosztom a 6 pohár között. Erre rákanalazom a kész habot. 15-30 percre hűtőbe teszem. Ha ennél hosszabb idő múlva fogyasztom csak (4 órán belül), akkor a gyümölcsöt és a habot külön hűtöm, és csak tálalás előtt állítom össze a desszertet, aminek ekkor a tetejére szórom a finomra aprított pisztáciát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése