2015. június 29., hétfő

Kókuszos keksz

Egy korábbi bejegyzésemben már írtam arról, hogy régebben Magyarországon nagyítóval kellett keresni az olyan férfiakat, akik hajlandók lettek volna a konyhában sürgölődni. Szerencsére ez a tendencia szűnőben van, és most már egyre inkább sikk lett finomakat sütni, főzni nekik is. A következő isteni kókuszos keksszel például egy reggel az egyik angol kollégám lepett meg bennünket. Természetesen azonnal elkértem a receptjét és azóta ha kimaradt tojásfehérjém van, akkor ez az egyik, amit nagy valószínűséggel el fogok készíteni belőle.
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
25 dkg kókuszreszelék
vaníliaaroma (vagy 1 cs. vaníliáscukor)
6 dkg liszt

Elkészítés:
A cukrot és a tojásfehérjét gőz fölött habosra verjük. Óvatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd 30 percig pihentetjük. 170 C-os előmelegített sütőben (alul-felül sütés módban) kb. 15 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után jól záródó fémdobozban sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése