2015. június 8., hétfő

Budapest sertésszelet

A következő klasszikus ételt elég sokszor készítettem már külföldi vendégeknek. Laktató és minden finomság benne van, amivel le lehet őket venni a lábukról.
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg sertéshús (karaj vagy szűzérme)
20 dkg csirkemáj
30 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
2 fej nagyobb hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 tv paprika
1 tk pirospaprika
10 dkg füstölt szalonna
só, bors ízlés szerint
1 ek olaj a sütéshez

Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben mindkét oldalát gyorsan kisütjük, félretesszük.

Ugyanebben a serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát, majd kivesszük, és félretesszük. A serpenyőbe pedig először a kockára vágott hagymát tesszük bele, majd ha már üveges, hozzáadjuk a májat, amit megpirítunk kicsit, majd jöhet hozzá a gomba, kockára vágott paprika és paradicsom, hozzányomjuk a fokhagymát is, végül pedig a borsót. Rászórjuk a pirospaprikát és készre főzzük.

Tálalásnál ebből a raguból teszünk egy-egy nagy kanállal a hús tetejére. Krumplipürét vagy rizst kínáljunk hozzá köretnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése