Hozzávalók (6 adaghoz)
250 g mascarpone
200 ml tejszín
porcukor ízlés szerint
5 cl + 1 evőkanál jó minőségű whisky
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliáscukor
5 dkg aprított, pirított dió
5-10 dkg mazsola
12 db karácsonyi mézeskalács
Elkészítés:
A mazsolát egy evőkanál whiskey-be áztatom. A mascarponét a porcukorral egyenletesen elkeverem, hozzáöntök kb. 5 cl whiskey-t. A tejszínhabot felverem, amikor már majdnem kész, a vaníliáscukorral elkevert habfixálót hozzáöntöm folyamatos keverés közben. Mindezt hozzáadom a mascarponés krémhez.
A mézeskalács felét 6 üvegpohár aljára morzsolom, A pirított diót és a beáztatott mazsolát egyenletesen elosztom a poharakban. Félig megpakolom mascarponés krémmel, arra megint morzsolok mézeskalácsot, majd ismét krém és a tetejére megint mézeskalács réteg jön. Egy órára hűtőbe teszem és máris fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése