1/4 főtt zeller
2 krumpli
1/2 l csirke vagy zöldség alaplé
1 ek mustár
1 kisebb hagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 dl tejszín
1 ek olaj
1 csipet sáfrány
só, bors
Elkészítés:
Az olajon az apró kockákra vágott hagymát megdinsztelem. A krumplit meghámozom, megmosom, és kockákra vágva a hagymához adom, az egészet felöntöm alaplével, sózom, egy csipet sáfrányt adok hozzá és puhára főzöm. Amikor már majdnem puha, hozzáadom a kockára vágott főtt zellert is. (Ha nyers zellerből főzöm a levest, a krumplival egyidőben kerüljön be a lábasba.) Egyet-kettőt rottyanjon, aztán leveszem a tűzről és félrerakom hűlni egy picit. Hozzáadok egy evőkanál mustárt és botmixerrel pépesítem. Hozzáöntöm a tejszínt, és visszateszem a tűzre, felfőzöm, ha kell igazítok még az ízesítésén. Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítem, és pirítóssal vagy camambert sajttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése