Az év eleji időjárás eddig olyan volt, ami több alkalommal nem nagyon csábított arra, hogy sokat legyek kint és elmenjek a legközelebbi boltba. Sokszor esett, viharos szél fújt, ha lehetett, inkább maradtam a lakásban. Enni azért ekkor is kell. Rukkola épp volt itthon és nagyon jó szolgálatot tett a kamrában felhalmozott készlet, előkerült például a tonhalkonzerv, a spagetti, és Nigella könyve egy pofonegyszerű recepttel.
Hozzávalók (2 személyre):
200 g spagetti
1 db 150 g-os tonhalkonzerv (Nigella az olivaolajban eltett különleges terméket ajánlja, de nálam ez nem volt otthon, a hagyományos konzervvel is finom lett)
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
3 újhagyma
1/4 tk szárított chilipaprika
1/2 tk tengeri só
25 g rukkola
2 ek jó minőségű olivaolaj
Elkészítés:
Egy nagy lábasban vizet forralok, és kifőzöm a spagettit. A főzőléből a végén egy börgényit félreteszek.
Amíg ez készül, a tonhalat lecsöpögtetem, villával széttöröm. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a citrom levét és a reszelt héját. Az újhagymákat szeletekre vágom, belekeverem a halas masszába, amit még a chilivel és olivaolajjal ízesítek. A kifőtt tésztát belekeverem ebbe az elegybe, löttyintek hozzá egy keveset a félretett főzőléből. Leveszem a tűzről, és hozzákeverem a rukkolát, és kétfelé osztom az adagot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése