Hozzávalók (6 adaghoz):
2 dkg kukoricaliszt
2 dl tej
2 tojássárgája
4 tojásfehérje
13 dkg cukor
20 dkg jó minőségű minimum 70% kakaótartalmú csoki
vaj a formák kikenéséhez
kakaópor a formák szórásához
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra felmelegítjük (nem légkeveréssel).
A kukoricalisztet kevés tejjel összekeverjük, majd a maradék tejjel felöntjük. Hozzáadva a két tojássárgáját, vastag aljú serpenyőben lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, majd a cukrot illetve az apró darabokra tört csokit hozzáadjuk, addig keverjük, amíg elolvad. Kicsit hagyjuk hűlni.
A formákat kivajazzuk, majd kakaóporral egyenként megszórjuk.
Felverjük a tojásfehérjéket, belekeverjük a tojásos-csokis masszába, az edényeket kb. 3/4-ig megtöltjük vele. Fontos lépés, hogy utána a mindegyik edényt a konyhapult aljához csapkodjuk, hogy a massza egyenletesen el tudjon oszlani az alján. Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.
Divat mostanában a forró sütiket valami hideg édességgel kombinálni, például a csokis szufflét vanília fagyival. Én ettől az összeállítástól ódzkodom, mert szeritem a fogaknak nagyon nem tesz jót a kétféle hőhatás egy időben. De aki ennek ellenére így szeretné fogyasztani, annak szíve joga.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése