Tudom, tudom, már kezd kicsit unalmas lenni a sok sütőtökös recept. De mit csináljak, a legutóbbi Halloween partiról maradt egy halom sütőtökkrémem, amit szerettem volna más formában újrahasznosítani. A barátnőm különcök spagettije receptjén inspirálódva feldobtam jó sok fokhagymával, egy kevés tejszínnel és spagettivel sütőben megsütöttem. Mindjárt nem volt unalmas napok után is ezt enni. Ha sütőtökünk marad lesütve, akkor is jó választás gyorsan pürésíteni és tészta feltétjeként használni.
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg sütőtök megsütve
4-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
késhegynyi szerecsendió
1 ek olívaolaj
1 dl tejszín
50 dkg spagettitészta
reszelt parmezán ízlés szerint
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megsült és kihűlt sütőtököt pürésítem, sózom, borsozom, hozzáadom a szerecsendiót és felöntöm a tejszínnel. A spagettit kifőzöm. A fokhagymákat kipréselem és kevés olivaolajon megfuttatom. Beleforgatom a sütőtökös krémet, majd a már kifőtt tésztát is. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm, reszelt parmezánnal tálalom.
Tipp:
Ha már kész sütőtökkrémmel dolgozunk, akkor is nyugodtan adjuk hozzá a receptben jelzett fokhagymamennyiséget, mivel a sülés közben veszít picit a csípősségéből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése