Hozzávalók (4 személyre):
kb. 350 g mini pak choi
250 g csíra
550 g csirkemell
2-3 evőkanál szójaszósz
2-3 cm-es darab gyömbér lereszelve
3 fokhagyma
1 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál pad kapao fűszerkeverék (thai bazsalikom, chili, fokhagyma)
2 evőkanál bulgogi szósz
Elkészítés
A csirkemelleket megmosom, falatnyi darabokra aprítom. Az olajat felmelegítem, hozzáadom a reszelt gyömbért és a kipréselt fokhagymát. Egy perc múlve mehet bele a csirkemell, amit jól átsütök. Közben megmosom a zöldségeket, a pad choit hosszában 4 felé vágom, hozzáadom a csirkéhez, ráöntöm a szójaszószt, bulgogi szószt, a thai fűszerkeveréket, ha szükséges, még szezámolajat. 3-4 perc alatt megpuhul. Közben a csírát is hozzáadom, annak 1-2 perc is elég. Rizzsel, friss tofuval tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése