2015. november 27., péntek

Szezámolajas keleti csirke pak choijal

Ma kínaias ebédet késztettem. A kínai konyhának nem vagyok akkora ismerője, mint a japánnak vagy koreainak, de amióta rájöttem, hogy ez a konyha nem egyenlő az otthoni gyorsétermekben árult időnként eléggé kétes külsejű, fura ízű ételekkel, szívesen fogyasztom ezt is. Japánban sokszor voltunk kínai étteremben, nemzetközi klubban is ettünk kínaiak által készített ételeket. Itt szerettem meg a pak choi nevű zöldséget is. A keleti boltban vettem hozzá friss csírát, tofut, egy normál boltban csirkemellet és bevetettem hozzá az otthon található keleti fűszereimet. Az eredmény ez lett.
Hozzávalók (4 személyre):
kb. 350 g mini pak choi
250 g csíra
550 g csirkemell
2-3 evőkanál szójaszósz
2-3 cm-es darab gyömbér lereszelve
3 fokhagyma
1 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál pad kapao fűszerkeverék (thai bazsalikom, chili, fokhagyma)
2 evőkanál bulgogi szósz

Elkészítés
A csirkemelleket megmosom, falatnyi darabokra aprítom. Az olajat felmelegítem, hozzáadom a reszelt gyömbért és a kipréselt fokhagymát. Egy perc múlve mehet bele a csirkemell, amit jól átsütök. Közben megmosom a zöldségeket, a pad choit hosszában 4 felé vágom, hozzáadom a csirkéhez, ráöntöm a szójaszószt, bulgogi szószt, a thai fűszerkeveréket, ha szükséges, még szezámolajat. 3-4 perc alatt megpuhul. Közben a csírát is hozzáadom, annak 1-2 perc is elég. Rizzsel, friss tofuval tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése