A mai kísérlet eredménye így néz ki.
Hozzávalók (48 db-hoz)
- 100 g liszt
- 50 g finomra darált, pirított dióbél
- 5 g őrölt kávé
- 15 g kakaópor
- 50 g porcukor
- 100 g hideg vaj
- 1 tojás sárgája
- 50 g étcsokoládé
- 50 g fehér cukorgyöngy és fehér dekorcukor vegyesen
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat (lisztet, diót, kávét, kakaóport, porcukrot) összekeverem, elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a tojásságáját. 1-2 órára hűtőbe teszem. Ekkor egy hosszú rudat formálok belőle, amit 8 részre osztok, utána ezekből még kisebb rudakat formálok, amiket 6 felé vágok, majd patkó alakúra formázok. Előmelegített sütőben 180 fokon (nem légkeveréssel) 10 perc alatt kisütöm őket.
Ha kihűltek, a végüket olvasztott csokiba, majd dekorcukorba mártom. A dekorcukortól olyan hatású lesz, mintha jégkristályok lennének a végén. Jól záródó fémdobozban tárolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése