2015. december 11., péntek

Karácsonyi mézes pálinka

Nem vagyunk nagy pálinkaivók, de ahányszor hazamegyünk vagy amikor hozzánk jön valaki látogatóba, mindig kapunk egy-egy üveggel. Amikor tiltatkozunk, akkor azt hiszik, csak szerénykedünk. Végül kénytelenek vagyunk elfogadni és évekig a szekrényben őrizgetni, mert az itteni barátok sem nagy töményital fogyasztók. Talán még akkor ízlik legjobban, amikor valahogy át lesz alakítva. A testvérem pálinkából készült meggylikőrje például viszonylag hamar elfogyott, de a karácsonyi fűszerekkel ízesített mézes pálinka is sokkal jobban elnyeri a tetszésemet, mint akár a legnemesebb sima pálinka is. Már 4 héttel karácsony előtt el lehet kezdeni készíteni, de még most sem késő.
Hozzávalók:
3 dl pálinka
2 evőkanál méz
1 kávéskanál fahéj (vagy 1 fahéjrúd)
1/2 kávéskanál gyömbér
4 szem szegfűszeg

Elkészítés:
Egy mérőpohárban összekeverjük a hozzávalókat és egy csavaros üvegbe tesszük, jól összerázzuk. Sötét, hűvös helyre tesszük, és 2-3 naponta összerázzuk. Karácsony előtt átszűrjük egy másik üvegbe és már fogyasztható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése