2014. április 21., hétfő

Lencsesaláta grillezett kecskesajttal

A lencse többeknél csak újévkor kerül az asztalra, leves vagy főzelék formájában is. Mivel nagy a vitamintartalma, érdemes máskor is elkészíteni, és kísérletezni más ízesítéssel, elkészítési móddal is. Én most egy egyszerű salátát készítettem belőle, amit kecskesajttal tálaltam.



Hozzávalók:
20 dkg lencse
4 szem chuang chia (thai bors)
1 babérlevél
1/2 lilahagyma
1 kis csokor mentalevél
Cassis balzsamecet
tökmagolaj (ízlés szerint)
1 csipet só
1 ek olaj

20 dkg kecskesajt
1 ek olivaolaj

Elkészítés:
A lencsét éjszakára, de legalább 2-3 órára beáztatom. Leöntöm róla az áztatóvizet és annyi hideg vízzel, ami épp ellepi, felteszem főni. A főzővízbe teszek egy csipet sót, egy babérlevelet, és hogy picit megbolondítsuk, chuang chiát. Amint elkészült, leöntöm róla a maradék vizet. A lilahagymát kockára vágom, egy evőkanál olajon picit megpirítom, majd hozzáadom a lencséhez. A mentalevelet apró darabkákra tépkedem, és ezt is a salátához adom. Megöntözöm gyümölcsös balzsamecettel és tökmagolajjal, jól átforgatom, és már kész is.

A kecskesajtot forró olivaolajjal kikent serpenyőben pár pillanat alatt megsütöm, és a lencsesalátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése