2014. április 14., hétfő

Karfiol-brokkoli-kelbimbó krémleves rozmaringolajjal

A napokban a címben felsorolt három zöldségből maradt egy-egy adaggal, időm szokás szerint nem volt sok, ezért adódott a megoldás, hogy egy gyors krémlevest fogok összeütni belőlük.



Hozzávalók (4 személyre):

30 dkg kelbimbó
1/2 fej karfiol
1/4 fej brokkoli
2 dl tejszín
1 ek ételízesítő (ha lehet, inkább házi készítésű)
1 ek mustár
só, bors ízlés szerint
rozmaringolaj ízlés szerint

Elkészítés:
Egy lábasban kb. 1/2 liter vizet forralunk. Ezalatt a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A kelbimbó külső leveleit leszedjük, a karfiolt, brokkolit rózsáira szedjük. A forrásban lévő vízbe tesszük. Hozzáadjuk az ételízesítőt. Amint a zöldségek megpuhultak, levesszük a tűzről, és picit hűlni hagyjuk. Botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a mustárt, borsot, felöntjük tejszínnel és lassú tűzön melegítjük, ha szükséges, utánsózzuk, és ha hígabban szeretjük a levest, még egy kis vizet is önthetünk  hozzá. Tálaláskor egy pár csep rozmaringolajjal ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése