2014. augusztus 11., hétfő

Sajtos-sonkás muffin

Én a legtöbbször édes muffinokat szoktam sütni, de nemrég vendégeket vártam, és nem volt kedvem pogácsát sütni, ezért kipróbáltam a sós muffint. Nagyon hamar elkészült, jó íze lett, ezért biztos máskor is elkészítem. Kiváló piknikre vagy borkorcsolyának.

Hozzávalók:
18 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 csipet szerecsendió
6 ek olivaolaj
2 tojás
10 dkg natúr joghurt
10 dkg reszelt sajt
10 dkg főtt sonka (húsvéti maradék is jó)
1 ek mustár
1 csokor újhagymaszár
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, sóval, borssal szerecsendióval elkeverjük. Hozzáadjuk az olivaolajat, tojásokat, joghurtot, és alaposan kikeverjük. Utoljára jön hozzá a reszelt sajt, a sonka, mustár, és karikára vágott hagymaszár. Muffinformákba tesszük, és 200 ºC-on 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése