2014. augusztus 29., péntek

Citromos sült pisztráng

Mivel családunk nagy Ho-ho-hó horgásza elég távol lakik tőlünk, édesvízi halakhoz csak nagyon nehezen jutok hozzá. Időnként azért fagyasztva rá szoktam bukkanni például pisztrángra. Legutóbb kicsit oroszosan, sok hagymával és citromosan, sütőben készítettem el vasárnapi ebédre.

Hozzávalók (4 személyre)
4 db pisztráng
1 citrom
1 csokor snidling
1 nagy hagyma
1 ek olivaolaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A pisztrángot alaposan megmosom, kívül, belül. A felesleges nedvességet papírtörlővel felitatom. Az oldalát 2 cm-enként beirdalom.  Sózom, borsozom. A citromot és a hagymát karikára vágom, a hal hasában elrendezem a snidlingcsokrokkal egyetemben.

Olajozott, alufóliával bélelt sütőben 180 ºC-on kb. 25-30 perc alatt készre sütöm. Párolt zöldségekkel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése