2014. szeptember 1., hétfő

Rablóhús

Igaz, már hűvösebb az idő, de még mindig nem késő grillezni. Ha a nyár ízeit később is szeretnénk az asztalunkra varázsolni, akár bent a sütő grillezőjén is készíthetünk rablóhúst. Nemrég mi is ezt tettük egy vasárnap ebédre. Maga a grillezés nagyon hamar megvan, az alapanyagok tisztítása, aprítása, nyársra húzása az, ami több időt vesz igénybe. De megéri!

Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg sertés szűzérme
20 dkg zsíros szalonna
20 dkg vékonykolbász
20 dkg gomba
4 nagyobb krumpli
2 nagyobb hagyma

bambuszpálcikák a sütéshez

Elkészítés:
A húst megmossuk, kisujjnyi szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, 2 karikára vágott hagymát vágunk közé, és legalább 2 óráig hűtőben érleljük. Ezalatt minden egyéb alapanyagot megmosunk, vékony karikára vágunk. Amint a húsunk elkészült, felváltva bambuszpálcikára húzzuk a zöldségekkel, kolbásszal, szalonnával. Fontos, hogy a krumpli mellé mindig kerüljön szalonna is legalább az egyik oldalon, hogy kapjon zsiradékot, amitől ízletesre sül. 15-20 perc alatt készül el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése