Még mindig tartott az otthonról hozott készlet a patiszonból. Az egyik nap egyedül voltam itthon, sokat bíbelődni nem akartam az ebéddel, ezért a kisebbik patiszont kirántottam. Egy kevés szezámmaggal megbolondítottam a bundáját, hozzá kuszkuszsalátát készítettem.
Hozzávalók:
1 kisebb patiszon
só, bors
olaj a kisütéshez
A panírozáshoz:
liszt
2 tojás
1 csipet só
zsemlemorzsa
2 ek szezámmag
A kuszkuszsalátához:
1 kis bögre kuszkusz
1/2 kaliforniai paprika
2 paradicsom
3 újhagyma
1/2 citrom leve
só, bors, olivaolaj
Elkészítés:
A patiszont meghámozom, a közepét kivájom, és ujjnyi szeletekre vágom. Besózom, 20 percre félreteszem. Ekkor az alatta összegyűlt levet leöntöm. Egy-egy tányérban előkészítem a panírozáshoz az alapanyagokat: a lisztet, tojást, majd a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsát. A patiszonszeleteket sorban mindegyikben meghempergetem, és forró olajban kisütöm.
A salátához a kuszkuszt előszöris kétszeres mennyiségű vízzel leforrázom, majd lefedem és 10 percig állni hagyom. Ez idő alatt felvágom a paradicsomot és a paprikát kockára, a hagymát rézsútosra. Amint megdagad a kuszkusz, hozzáadom a zöldségeket, meglocsolom egy fél citrom levével és ízlés szerint extraszűz olivaolajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése