2014. szeptember 26., péntek

Zebratorta

A mai recept egy klasszikus márvány tészta újragondolása. Erre a receptre egy angol magazinban bukkantam rá, és nagyon megörültem az egyszerű és nagyszerű ötletnek, amivel az összevissza pacák helyett szép csíkos mintát varázsolhatok a sütire.

Hozzávalók:
2,5 dl olaj
25 dkg cukor
1 dl tej
4 tojás
1 cs. vaníliáscukor
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2,5 dkg kakaópor
1 narancs reszelt héja

Elkészítés:
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra. Olajozz ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát.
  2. Az olajat, cukrot, tejet, tojásokat, vaníliáscukrot verd fel jól.
  3. A fenti mixből 400 ml-t önts egy tálba, majd keverj bele 175 g lisztet és a sütőpor felét. Ez lesz a vaníliás rész.
  4. A maradék mixbe szitálj bele 125 g lisztet, a sütőpor másik felét, a kakaóport és a narancshéjat. Ez lesz a kakaós mix. (Azért nem felezzük a tésztát, mert a kakaó itt még hozzájön, ez pedig még szilárdítja a masszát.)
  5. Kezdd el rétegezni a masszát a tortaforma közepéből kiindulva: 1 kanál vaníliás mix, majd ennek a tetejére egy kanál kakaós mix, és így tovább. Így az alsó réteg egyre jobban szétterül, és a végén egy csíkos keresztmetszetű tortát kapunk.
  6. kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, elkészült-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése