2014. szeptember 8., hétfő

Rakott padlizsán bárányhússal

Magyarországon jártunk, és ahogy már egy korábbi bejegyzésemben is említettem, zöldségekkel megrakodva értünk haza egy szombat este. Mivel ilyenkor a legtöbb bolt már bezárt, és hétfőig nem is nyit ki, a hozott anyagból és az itthon található alapélelmiszerekből kellett valamit összehozni. Eredetileg muszakát szerettem volna készíteni a padlizsánból, de a besamel egyetlen alapanyaga sem volt, ezért csak valami hasonlót tudtam sütni, ami végül mindannyiunknak nagyon ízlett. Volt itthon hozzá lefagyasztva darált bárányhús, aprított paradicsomkonzerv és fűszerek. 

Hozzávalók (4 személyre):
1/2 kg darált bárányhús
4 db kisebb padlizsán
1 doboz aprított paradicsom konzerv (400 g)
5 gerezd fokhagyma
2 kk szárított rozmaring
3 nagy paradicsom
1/2 citrom leve
1 maréknyi dió
só, bors
1 ek olivaolaj

Elkészítés:
A padlizsánokat hosszúkás szeletekre vágom, és egy grillezős serpenyőben meggrillezem őket. Egy serpenyőbel felmelegítem az olivaolajat, megfuttatom benne az apróra vágott, préselt fokhagymát. Feljebb tekerem a hőmérsékletet, és a húst megpirítom benne, majd hozzáadom a paradicsomkonzervet, a rozmaringot, sózom, borsozom, ízlés szerint facsarok rá citromlevet.

Egy nagy tűzálló tálat kikenek olivaolajjal, és elkezdem rá terítgetni a padlizsánszeleteket. Ráteszem a paradicsomos hús felét, majd ismét padlizsános réteg jön, majd hús, padlizsán. A tetejére karikára vágott paradicsom és aprított dió kerül. 200ºC-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése