2014. szeptember 15., hétfő

Sajtos omlett

Reggel általában nincs túl sok idő főzőcskézni, de azért időnként rászánom magam, pár perccel korábban kelek, és hogy változatosabbá tegyem az étkezésünket, készítek valami gyors és finom ételt. Egyik bevált recept a sajtos-zöldhagymás omlett, amit kezdők is simán összedobhatnak.
Hozzávalók (2 személyre):
3 tojás
10 dkg sajt (kecskesajt, ementáli, gouda vegyesen)
2 ek aprított zöldhagymaszár
1 kk szárított petrezselyem (ha van friss, az még jobb)
só, bors
1 ek olaj a sütéshez

Elkészítés:
A serpenyőt egy evőkanál olajjal felforrósítom. Ezalatt elkészítem a hozzávalókat. A zöldhagymát felaprítom, a sajtokat apróra vágom. A tojásokat pedig nagyon habosra verem, majd a felforrósodott serpenyőbe öntöm. Egész addig nem nyúlok hozzá, amíg a teteje majdnem megdermed. Ekkor a felére rádobom a tölteléknek való sajtot, hagymaszárat, majd a másik felét ráhajtom, picit rányomom. Pár pillanatig még sütöm, átfordítom a másik oldalára és már tálalhatom is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése