2014. május 9., péntek

Zöldséges gnocchi padlizsánnal, cukkinivel és gombával

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg friss gnocchi
1 nagy padlizsán
1 cukkini
3 duci fokhagyma
4 nagy csiperkegomba
1 csokor friss petrezselyemzöld
4 ek olivaolaj (a sütéshez)
1 ek vaj (a sütéshez)

bors



Elkészítés:
A zöldségeket megmosom, a padlizsánt, cukkinit vékony, hosszúkás szeletekre vágom, a gombát közepes kockákra. Egy grillezős serpenyőben magas hőmérsékleten mindegyik zöldséget megsütöm, közben picit olivaolajat löttyintek rájuk, megborsozom őket. A padlizsánnál fontos, hogy puhára süssem, a cukkini maradhat ropogósabb. Amint elkészültek, félreteszem őket, és a padlizsánt, cukkinit falatnyi darabokra aprítom. Egy mély serpenyőt veszek elő, amiben egy-egy evőkanál olajat és vajat melegítek, rádobom a friss gnocchit és 5 perc alatt megpirítom (főzni nem kell előtte). Ekkor beledobom a fokhagymát, és a meggrillezett zöldségeket, átkavarom, és már kész is. A tűzről levéve a megmosott, felaprított petrezselyemzölddel tálalom. Ízesítéshez pedig pepperoniolajat vagy rozmaringolajat ajánlok hozzá ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése