A kelkáposzta az a zöldség, amiről elsőre a többségnek a főzelék jut eszébe, vagy maximum a rakott kel. Én mindkettőt nagyon szeretem, de amikor az egyik feléből már elkészítettem a főzeléket, a másik feléből pár nap múlva nem akarok megint azt készíteni, mert megunni azért nem szeretném. Így bukkantam rá erre a nagyszerű receptre, amiben az eddig egyoldalúan elkészíthetőnek tűnő zöldség teljesen új életre kelt.
Hozzávalók:
1/2 fej kelkáposzta
4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
30 dkg fusilli tricolore tészta
1 dl tejszín
10 dkg kéksajt
10 dkg reszelt keménysajt (én fele gouda, fele pizzamozzarellát használtam most hozzá)
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A kelkáposztát ujjnyi vastagságúra vágjuk, vajon, kevés víz hozzáadásával ropogósra pároljuk. A fokhagymát összepréseljük, hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát kifőzzük, alaposan lecsepegetetjük, majd a kifőtt kelkáposztával elvegyítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és a kéksajtot (apró darabokra tördelve). Tűzálló tálba helyezzük, bőségesen megszórjuk reszeltsajttal, majd 200 ºC-on félóra alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése