2014. május 19., hétfő

Posírozott tojás madárbegy salátával

Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, vacsorázz úgy, mint egy koldus. A mai rohanó világban már sajnos kevesen tudják ezt az alapszabályt betartani, mert reggel rohanunk, nehogy elkéssünk, a munkahelyen örülünk, ha valamit be tudunk kapni ebédre két tárgyalás között, aztán este fáradtan hazaérve lehet, az összes elmaradt kalóriát magunkhoz vesszük. Ez így nem túl egészséges. Igaz, sokszor nem is tőlünk függ, mennyi időt és mikor tudunk napközben étkezésre fordítani. Viszont reggel érdemes félórával korábban kelni, elkészíteni egy finom reggelit, átgondolni, átbeszélni a napot, és csak utána belevetni magunkat a mindennapi hajszába. Megéri!

Hozzávalók (fejenként):
1 tojás
1 ek ecet
1 szelet rozskenyér
egy maréknyi madárbegy saláta
4 miniparadicsom
balzsamecet, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Egy lábasban vizet teszek fel forrni a tojás posírozáshoz, amihez a részletes insrukciók itt olvashatók. Közben a salátát alaposan megmosom, lecsepegetem. A paradicsomot megmosom, megtörölgetem és félbevágom. A kenyeret megpirítom, és a mikor a tojás kész, ráhelyezem. Ízlés szerint sózom, borsozom. A salátára pedig egy kevés balzsamecetet öntök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése