Addig is lehet otthon kísérletezni a színekkel, az ízekkel. Nem bonyolult elkészíteni, csak egy ráérős délutánt rá kell szánni, mert ahány adag, annyi szín. Ezeket pedig érdemes egyesével, egymás után kikeverni, hogy az arányok ne boruljanak fel.
Hozzávalók:
1 közepes tojásfehérje
40 g apróra őrölt mandula
65+15 g porcukor
+ ételszínezékek ízlés szerint
+ töltelékek ízlés szerint
Elkészítés
1. A 65 g porcukrot és az őrült mandulát egy tálba szitáljuk (csak ekkor mérjük le).
2. A tojásfehérjét gőz fölött enyhén megmelegítjük, majd keményre verjük.
3. Hozzáadjuk a maradék porcukrot és a színezéket tetszés szerint.
4. Óvatosan hozzáadjuk a mandulás-cukros őrleményt, alaposan elkeverjük
5. Az így elkészült habot tegyük egy műanyag zacskóba, és sütőpapírral lefedett sütőlemezre egyenletesen elosztva kb. 3 cm átmérőjű korongokat nyomunk belőle
6. 30-45 percre tegyük hűvös helyre száradni. Ha megérintjük, és már nem ragad az ujjunkra, akkor lesz jó
7. A sütőt melegítsük elő 150°C-ra (nem légkeveréssel)
8. Helyezzük be a sütőlemezt, és a macaronokat 10 perc alatt süssük készre. Lehetőleg ne barnuljon meg a tetejük.
9. Kihűlés után tetszés szerinti töltelékkel töltjük arra figyelve, hogy a tészta és a töltelék színe lehetőleg elüssön egymástól.
Töltelék variációk:
1. Házi lekvár (lehetőleg nem zselés)
2. "Citromlekvár" (lemon curd)
- 1/2 citrom leve
- 1 tojás
- 25 g vaj
- 35 g cukor
- 1 tk kukoricaliszt
3. Fehércsokikrém
- 180 g fehércsoki apróra vágva
- 80 ml tejszín
- 20 g vaj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése