2014. június 20., péntek

Sajtos pogácsa

Amíg sok külföldi konyhában vendégváráskor az apertifhez való kis falatkák, vagy előételek az elterjedtek, nálunk hagyományosan a pogácsa, papucs. Ennek rengeteg verziója létezik, mindenkinek megvan a maga kedvence: ki a krumplisat szereti, ki az anyukája tejfölös pogácsáját, ki a tepertőset, ki a sajtosat, ki a keltet, ki a gyorsat. Én most egy egyszerű sajtos pogácsa receptjét teszem közzé, ami nem élesztővel készül, ezért akár váratlan vendégnek is összedobhatjuk percek alatt.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
10 dkg reszelt kemény sajt a tésztájába
10 dkg reszelt kemény sajt a tetejére
1 tk só

Elkészítés:
A lisztbe belekeverjük a sütőport, a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük az összes maradék hozzávalót. Kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 175 ºC-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése