Hozzávalók:
1 csokor (50 dkg) zöldspárga
2 répa
1 petrezselyemgyökér
20 dkg borsó (mirelit is jó)
4 szem bors
1 ek olaj
1 ek házi ételízesítő
1/2 hagyma héjastól
A galuskához:
1 tojás
liszt - amennyit a tojás felvesz
egy kis csokor petrezselyem
1 csipet só
Elkészítés:
A répát, petrezselyemgyökeret megpucolom, megmosom, vékony szeletekre vágom. A spárgát meghámozom, 3 cm-es darabokra vágom, a végét félreteszem. Egy lábasban felmelegítem az olajat, rádobom a répát, petrezselymet, borsót. Félig megpárolom, majd hozzáadom a spárgaszárat (a fejét még nem, nehogy túlfőjön). Felöntöm vízzel, ízesítem az ételízesítővel, borssal, felforralom. Közben elkészítem a galuskát: a tojáshoz fokozatosan keverem a lisztet, amíg galuska sűrűségű lesz. Megsózom, hozzákeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet, és amikor a leves forr, először a spárgafejeket, majd a galuskát teszem bele. Amint a galuska a leves felszínére jött, már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése