2014. június 23., hétfő

Hideg avokádókrém-leves

Szeretek új recepteket kipróbálni, ezért lelkesen böngészem a különböző internetes oldalakat, nézem a főzős műsorokat ötletekért. Ami megtetszik, kipróbálom, időnként variálok rajta picit. A lényeg, hogy ne legyen unalmas. Nemrég a Nők Lapja Cafén találtam néhány avokádós receptet, amiből a hideg krémlevest késztettem el. Az eredmény ez lett:


Az egészet a lime és a csili dobja fel, úgyhogy ezeket semmiképpen ne hagyjuk el.

Hozzávalók (2 személyre):
1 érett avokádó felkockázva
1 újhagyma
4 dl húsleves vagy zöldség alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 ek extraszűz olivaolaj
1/2 lime kifacsart leve
só, frissen őrölt bors ízlés szerint

A díszítéshez: egy kis csokor koriander (vagy petrezselyemzöld), és csiliszeletek

Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük egy mély edénybe, turmixoljuk össze. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor kerekítsük ki az ízeket a saját ízlésünk szerint. 2-3 órára tegyük hűtőbe, majd tálaláskor aprított csilivel és korianderrel díszítsük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése