2014. június 6., péntek

Sonkás spárga

Most pedig tőlem a szezon utolsó spárgás receptje, amit könnyű vacsorára, vagy előételnek ajánlok.

Hozzávalók:
1 csomag vajas-leveles tészta
1 csomag serrano sonka
1 köteg (50 dkg) zöldspárga
1 ek olivaolaj

Elkészítés:
A spárgákat meghámozzuk, az aljukat letörjük, így eltávolítva az esetleges fás részt. A leveles tésztát kihajtogatjuk, és 2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Annyit, ahány spárgás rudat szeretnénk készíteni. Most vékonyabbak voltak a spárgáim, ezért úgy számítottam, hogy egy adagban három spárga lesz, amit egy szelet sonkával tekertem körbe, majd a leveles tésztát a képen látható módon még köré bugyoláltam. A spárgák fejét megöntöztem olivaolajjal, majd betoltam a tepsit a forró sütőbe.  200 ºC-os sütőben légkeveréssel (alul-felül sütés 220 ºC) 12 perc alatt készre sütöttem. Egy lehűtött pohár roséval a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése