Mivel előre tudtam, hogy a spárgához hasonló ízvilágú zöldségről van szó, elkészíteni is hasonlóan álltam neki. Kezdtem egy krémlevessel. Ebben az egyedüli nehézség a pucolás volt, mert a fekete külső alatt egy iszonyúan ragadós réteg rejtőzik. Mintha csak csirizzel lenne bekenve, ami aztán sehonnan nem jön le. Ezért a legjobb, ha eldobhatós gumikesztyűben állunk neki a hámozásnak, aminek aztán búcsút is inthetünk.
Hozzávalók (4 személyre):
35-40 dkg bakszakáll hámozva
5 dl zöldség vagy csirke alaplé
2 dl tejszín
só
bors
tökmagolaj ízlés szerint
Elkészítés:
A bakszakállt meghámozzuk, forrásban levő alaplében feltesszük főni (annyival, ami éppen ellepi). Amikor megpuhult, félretesszük hűlni. Botmixerrel pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és alacsony lángon picit összefőzzük (ne forrjon!). Megborsozzuk, és ha kell, sózzuk. Az alaplé önmagában is sós ízű, tehát erre nem biztos, hogy szükség lesz. Azonnal tálaljuk. Ízlés szerint tökmagolajjal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése